Tomislav Lipošćak

“Ne bojte se, vjerujte, tražite Isusa Nazarećanina Uskrsloga!”

Uskrs daje smisao i cilj našem životu. Isus uskrsli pobjeđuje strah u našim životima. U opasnosti da postanemo robovi svakodnevice, uskrsna nada blagoslov nam je i dar!

U vremenu sve većih strahova, neizvjesnosti i očaja, Kristov prazan grob jača vjeru i budi nadu da Božja ljubav pronalazi rješenja za svaku ljudsku patnju i izlaz iz svake krize, dajući konačni i potpuni smisao našem postojanju.

Iza nas je razdoblje nesigurnosti i neizvjesnosti. Koronavirus unesao je veliki nemir, nesigurnost i strah od nepoznatog. Potresi su nas podsjetili kako smo mali i kako su dovoljne sekunde da nestane ono što se stvaralo godinama i generacijama. Ipak, neke su se promjene i spoznaje pokazale pozitivnima. Uvidjeli smo ponovno da imamo više vremena za bližnje, obitelji, prijatelje i potrebite. U nevoljama smo počeli obnavljati svoje zajedništvo i veseliti se i malim stvarima…

Pred nama je razdoblje za koje više ne možemo sa sigurnošću reći kako će izgledati i koje će nam nove izazove donijeti. Želim nam svima prvenstveno zdravlje i da ovaj duh i zajedništvo koja nas je okupljao zadnjih mjeseci potraje što duže. Da i u vremenima koja su pred nama ne zaboravimo koliko smo „mali“, ali opet koliko možemo drugima dati i pomoći!

Sa željom i molitvom da Uskrsli u naše živote unese novu vedrinu i snagu želim Vam sretan i blagoslovljen Uskrs!


Sretan vam i blagoslovljen Uskrs!

Tomislav Lipošćak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *