Tomislav Lipošćak

Tomislav Lipošćak i Anđelka Salopek kandidati su HDZ-a za gradonačelnika i zamjenicu na nadolazećim izborima.

Svoju kandidaturu Tomislav Lipošćak i Anđelka Salopek predstavili su jučer, 30. ožujka u Parku kralja Tomislava u Ogulinu, a podršku su im pružile županica i kandidatkinja HDZ-a za županicu Martina Furdek Hajdin i predsjednica ŽO HDZ-a Karlovačke županije Nada Murganić.

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika grada Ogulina, Tomislav Lipošćak, predsjednik je GO HDZ-a Ogulin i podpredsjednik županijske organizacije, a Anđelka Salopek, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, predsjednica je Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski” Ogulin.

“Pretvorimo naš Ogulin iz grada prilika u grad uspjeha”

tomislav lipošćak

Tomislav Lipošćak diplomirani je inženjer šumarstva  i voditelj provedbe EU projekata u Hrvatskim šumama. Iza sebe ima jedan četverogodišnji saborski mandat i desetak godina staža na izradi šumskogospodarskih programa i osnova.

Lipošćak je dugogodišnji sportski djelatnik, ranije aktivni sportaš i rukometni sudac, a danas rekreativni biciklist.

Lipošćak, nakon što je zahvalio članovima HDZ-a Ogulina na podršci za kandidaturu, izjavio je:

“Grad Ogulin je grad prilika. Odgovornim i kvalitetnim radom možemo još bolje i još kvalitetnije. Strateškim pristupom uz uvažavanje i osluškivanje glasa građana te otvorenom i iskrenom suradnjom sa državnom i županijskom razinom uistinu su nam sva vrata otvorena. Odgovornijim i kvalitetnijim pristupom pretvorimo naš Ogulin iz grada prilika u grad uspjeha”.

Salopek – prva ravnateljica mentorica u RH, aktivna u zajednici: “Mogu napraviti više”

anđelka salopek

Anđelka Salopek je magistra primarnog obrazovanja te ravnateljica OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin. Tijekom rada u školi napredovala je u zvanju u učitelj – savjetnik, a 2021. godine je napredovala kao prva ravnateljica u Republici Hrvatskoj u zvanje ravnatelj – mentor. Autorica je publikacija za učitelje, „Korelacija i integracija u razrednoj nastavi“ u izdanju Školske knjige, te je suautorica na priručniku Karlovačka županija.

Predsjednica je MO Sv. Jakov.

Volontira i aktivno radi u zajednici kao članica DND-a Ogulin, voditeljica Dječjega foruma Klek i Dječjega gradskog vijeća, članica je KUD-a Klek i VA Klek te voditeljica dječje skupine KUD-a Pilići.

„Veliku pozornost dat ću društveno-socijalnoj osjetljivosti na koju se nadovezuje briga za zdrav i održivi Ogulin te velika briga za mlade, obrazovanje, kulturu, turizam, zdravstvo i sport. U osam godina rada, mene kao ravnateljice škole, povučeno je više od 15 mil. kn. iz Fondova EU. Upravo u tom području smatram da sam kao ravnateljica OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin stekla dovoljno iskustva i znanja i da mogu napraviti veće mogućnosti za moj Ogulin i moje sugrađane jer Ogulin je moj grad i grad koji volim.“, kazala je Anđelka Salopek.

Izvor: Ogulin.eu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *