Tomislav Lipošćak

Unutarstranački izbori uvertira su za proljeće!

Ove nedjelje nastavljaju se unutarstranački izbori u HDZ-u. Tim povodom razgovarali smo s Tomislavom Lipošćakom, predsjednikom ogulinskog HDZ-a i potpredsjednikom HDZ-a Karlovačke županije.

Na samom početku pojasnite nam što članovi HDZ-a biraju ovaj vikend?

Kao što znate, ovaj vikend nastavljamo s unutarstranačkim izborima. Do sad su provedeni izbori na razini temeljnih ogranaka. U nedjelju nastavljamo s izborima za predsjednike i potpredsjednike na gradskoj i županijskoj razini te biramo članove gradskog odbora i izaslanike na skupštinu županijske organizacije. Zbog epidemiološke situacije, skupština gradske organizacije neće biti održana na način kako smo to uobičavali činiti ranijih godina, nego će izaslanici također birati članove gradskog odbora glasovanjem putem listi listića na biračkom mjestu. Izbori će se održati u stranačkim prostorijama u nedjelju, 22. studenog 2020., od 8.00 do 19.00 sati uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Osim na gradskoj razini, kandidirali ste se i na županijskoj?

Tako je, uz kandidaturu za predsjednika gradske organizacije u Ogulinu, kandidirao sam se i za potpredsjednika županijske organizacije. Osobno smatram da Ogulin i ogulinski kraj zaslužuju biti zastupljeni i moraju imati potpredsjednika u sklopu županijske organizacije kako bi što bolje zastupali stavove i politike našeg kraja. Tu prvenstveno mislim na područje od Saborskog do Ogulina, područje nekadašnje Općine Ogulin.

Javno ste podržali kandidatkinju Nadu Murganić i pridružili se njezinom timu. Koji su bili razlozi za to?

Kao što sam i ranije rekao, ogulinski kraj mora aktivno sudjelovati u djelovanju županijske organizacije i kreiranju politika na području Karlovačke županije. Svjedoci smo da to nije uvijek bilo tako i da u takvim situacijama nismo napredovali. Jednako tako, smatram da je stranku potrebno dodatno otvoriti, osobito prema mlađim ljudima. Uz iskustvo starijih potreban je i novi elan i energija. Također, “kultura drugačijeg mišljenja” mora postati poželjnom vrlinom. U svemu ovome ne smije izostati podrška nacionalne razine i komunikacija. Na tragu ovih razmišljanja i nakon razgovora s Nadom Murganić, nisam imao puno dilema. Nada Murganić u ovom je trenutku kandidat koji nam može osigurati direktnu komunikaciju i podršku nacionalne razine, ali i uvažiti naša lokalna mišljenja i stavove. Uz Nadu Murganić kao kandidatkinju, u njezinom timu su i kandidati za potpredsjednike Alen Halar, Jure Katić, Branko Zoretić i moja malenkost. Geografski pokrivamo cijelu županiju i mislim da možemo kvalitetno odgovoriti na sve izazove koji nas očekuju.

Na gradskoj razini moram još i spomenuti kandidate za potpredsjednike, a to su: Zlata Poljak, Milan Sabljak i Josip Puškarić. To su ljudi koji su svojim dugogodišnjim radom i iskustvom prepoznati u stranci, ali i šire te će i njihova uloga biti velika.

Ogulin.eu Lipošćak: Unutarstranački izbori uvertira su za proljeće!
Uz Lipošćaka, kandidati u timu Nade Murganić su još i Jure Katić, Alen Halar i Branko Zoretić

Iako se ovih dana najviše priča o unutarstranačkim izborima, ipak se već počinje razmišljati i o onim lokalnim u svibnju iduće godine. Hoće li i ovi izbori imati utjecaja na njih?

Naravno! Ovi su izbori uvertira za sva događanja u proljeće i izbore na gradskoj i županijskoj razini. Biramo ljude koji će podnesti najveći teret u vremenima koji dolaze u svojim lokalnim sredinama, ali i koji će sukreirati politiku na županijskoj razini. Svaki član ima pravo glasa i mogućnost sudjelovanja, ne samo u unutarstranačkim izborima, nego i u djelovanju stranke na svim razinama. Na tom tragu, uz podršku našeg članstva, nastavljamo prema novim izazovima.

Izvor: Ogulin.eu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *