Tomislav Lipošćak

Domitrovićev odgovor “pljuska” je svim mladima grada Ogulina

Ne stišavaju se reakcije i komentari nakon vandalskog čina rušenja biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u Ogulinu. Nakon izjava gradonačelnika i predsjednika ogulinskog SDP-a Domitrovića, ali i članka u Samostalnom srpskom tjedniku Novosti, predsjednika ogulinskog HDZ-a Tomislava Lipošćaka zamolili smo za komentar.

U svojem priopćenju predsjednik ogulinskog SDP-a Domitrović predbacuje Vam da ste u “Tuđmanovo vrijeme” imali 7, a kad je završilo da ste imali 13 godina i da niste svjedok tog vremena i ne možete o tome govoriti.

Nije ovo prvi put da Domitrović pribjegava ovakvoj retorici. Vidjeli smo i na sjednicama Gradskog vijeća da vrlo često, kad ostane bez argumenata i kad nije u pravu, pribjegava vrijeđanju, manipulacijama i pokušaju omalovažavanja. Prozivao je druge vijećnike infantilnima, docirao i sl. Ova priča s brojenjem godina nije ništa novo i odraz je isključivo nedostatka osobne i političke kulture. Ne želim se uvlačiti u tu spiralu uvreda i omalovažavanja jer su tu naši politički suparnici ipak puno iskusniji i jači. Žalosna je samo poruka koju SDP-ov Domitrović šalje mladima. Očito sebe smatra jedinim relevantnim za govoriti o temama politike, Domovinskog rata, poduzetništva i svega ostalog. To je jedna velika pljuska svim mladima našeg grada kojima se na ovaj način poručuje – niste bitni!

Ponovno se “potegnula” i priča oko izjednačavanja Tuđmana s Pavelićem i Titom. Predbacuje Vam se da se okrenete budućnosti, da se ne vraćate u povijest.

Razmislite dobro tko potencira upravo ovakve teme. Kao što sam i u priopćenju nakon rušenja biste rekao, ovakvi događaji rezultat su učestalog iskrivljavanja suvremene povijesti i neutemeljene retorike pojedinih aktera. Što se tiče priče oko izjednačavanja Tuđmana s Titom i Pavelićem, ne želim biti subjektivan – poručujem da preslušate zapis sjednice Gradskog vijeća i sami donesete svoj stav. Okretanju prema budućnosti i ne vraćanju u povijest ponajviše doprinosi Domitrović kada u Zagrebu javno prenosi “drugarske pozdrave iz Ogulina”.

Samostalni srpski tjednik Novosti optužuje županijski HDZ za “naricanje i beskonačna priopćenja i poslovičnu patetiku”. Kako to komentirate?

Vidljivo je iz medijskih istupa i učestalih napada da je ogulinski SDP već duboko u kampanji. I u Novostima se navodi da ih podržava ogulinski SDSS – što je i vidljivo u radu Gradskog vijeća i sastavu odbora. Tako da je ovaj članak u Novostima samo logični slijed događaja. Očekujemo sve više ovakvih tekstova i javnih istupa jer je nervoza očito sve veća.

Na društvenim mrežama zapažen je ostao tekst na stranici “Volim grad pod Klekom” u kojem se Domitrovića proziva za (ne)sudjelovanje u Domovinskom ratu, uhljebljivanje u gradskim poduzećima i sl.

Počitao sam tekst ekipe koja stoji iza imena “Volim grad pod Klekom”. Ne želim ga komentirati niti se uvlačiti u spiralu takve retorike. Nažalost, bilo je za očekivati da korištenje napadačke retorike kojoj Domitrović često pribjegava, za rezultat ima odgovor istom mjerom.

Ponovit ću i ono što sam rekao nakon pobjede na parlamentarnim izborima – ulazeći u spiralu manipulacija, napada i sličnih stvari  ne možemo učiniti ništa pozitivno. Oštra politička utakmica – DA, ali uz argumente i konkretne prijedloge. Možda ovakav pristup politici kratkoročno ne nosi rezultate, ali dugoročno – druge alternative nema!

Potražili smo tonski zapis sa sjednice Gradskog vijeća u na kojoj je bilo riječi o Tuđmanu, Titu i Paveliću. Uspjeli smo ga pronaći na društvenim mrežama i ovdje ga prenosimo:

Sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina, 16.4.2019. godine – izvor Facebook

Izvor: Ogulin.eu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *