Tomislav Lipošćak

Kome smeta dr. Franjo Tuđman u Ogulinu?

Nakon vandalskog čina u kojem je u noći sa petka na subotu oštećena bista dr. Franje Tuđmana u blizini željezničkog kolodvora Ogulin, zaprimili smo priopćenje kojeg potpisuju v.d. predsjednice HDZ-a Karlovačke županije Nada Muraganić i potpredsjednik županijskog i predsjednik ogulinskog HDZ-a Tomislav Lipošćak. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Izjava predsjednika GO HDZ-a grada Ogulina Tomislava Lipošćaka

Sinoćnji napad na spomenik dr. Franje Tuđmana napad je na vrijednosti koje on predstavlja, a rezultat je učestalog iskrivljavanja suvremene povijesti i neutemeljene retorike pojedinih aktera.

Nažalost, već smo imali prilike čuti od ogulinskog gradonačelnika izjednačavanje Franje Tuđmana s Titom i Pavelićem, a njegovi gradski vijećnici prijetili su bacanjem Tuđmanove slike u rijeku Dobru.

Pod vodstvom dr. Franje Tuđmana stvorena je moderna hrvatska država, izborena pobjeda u časnom i pobjedničkom Domovinskom ratu te diplomatska pobjeda u obliku mirne reintegracije. Hrvatska je pod njegovim vodstvom ušla u Ujedinjene narode i otvoren joj je put u euroatlantske integracije. Predsjednik Tuđman ustrajao je na pomirbi Hrvata kao temeljnoj odrednici ostvarenja državotvornog sna generacija.

Žalosno je da danas u Ogulinu postoje skupine kojima smeta lik i djelo dr. Franje Tuđmana i kojima je ovakav primitivizam prihvatljiv. Jednako tako, pozivam sve da ne nasjedaju na ovakve provokacije i ne uvlače se u spiralu primitivizma i vandalizma!

Vandalizam je oštro osudila i v.d. predsjednica ŽO HDZ-a Karlovačke županije Nada Murganić

– Oštro osuđujem ovaj oblik vandalizma. Ovaj napad na spomenik našeg prvog hrvatskog predsjednika, utemeljitelja naše domovine, čovjeka koji je zajedno sa Hrvatskom demokratskom zajednicom poveo naš hrvatski narod u oslobodilački Domovinski rat zaista osuđujem. Osuđujem svaki oblik vandalizma i napad na simbole naših institucija Nažalost, ovih dana smo svjesni da je to itekako prisutno u našem društvu. Šaljem poruku svim našim građanima da su ovakvi napadi dokaz širenja mržnje i mogu biti vrlo opasni. Mogu dovesti u to da se ozljeđuju ljudi, da se gube životi. Molim sve građane da ovakve oblike vandalizma osude i da se sustegnemo od širenja od bilo kakvih oblika mržnje. 

Izvor: Ogulin.eu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *