Tomislav Lipošćak

Održan kolegij župana u Plaškom

Kolegij župana s pročelnicima Karlovačke županije održan je danas u Plaškom, u prostorijama OŠ Plaški. Na kolegiju, na kojem je sudjelovao i kolegij Općine Plaški, raspravljalo se o projektima Karlovačke županije, posebno onima koji se odnose na područje Plaškog.

Razgovaralo se tako o demografiji, radnim mjestima, Intervencijskom planu, državnoj imovini na području Plaškog, Regionalnom centru kompetentnosti, radu i projektima Razvojne agencije JURRA, projektima obnove županijskih cesta na području Plaškog. Spomenuti su i najvažniji projekti Općine Plaški među koje spadaju izgradnja doma DVD-a Plaški, vrijedna 7,3 milijuna kuna, u kojeg bi se preselile i općinske službe, asfaltiranje prometnica, u vrijednosti 3 milijuna kuna, rekonstrukcija vodovodne mreže, također vrijedne 3 milijuna kuna.

Pohvaljen je program ZAŽELI kojim je zaposleno 25 žena na poslovima skrbi o starijim i nemoćnim osobama, vrijedan 4,6 milijuna kuna. Općina je izrazila želju i potrebu nabavke komunalnog stroja, nastavka uređenja kina u Domu kulture kao i rješavanje zemljišnih knjiga i problematike državne imovine, gdje se posebno istiću problemi tvornice celuloze, groblja Međeđak, bivše vojarne kao i stambenog zbrinjavanja.

Načelnik i zamjenik načelnika posebno su pohvalili projekte Karlovačke županije u zdravstvu i školstvu, projekt KAŽU zdravlje, kojim je uređena i opremljena ambulanta u Plaškom, te energetska obnova osnovne škole. O energetskoj obnovi škole više je govorio ravnatelj Osnovne škole Plaški Vlatko Kulić, koji je spomenuo da će se ovim projektom, vrijednim 6,3 milijuna kuna, u potpunosti energetski obnoviti školska zgrada. Radovi bi trebala završiti do lipnja ove godine. Najvrednija je to investicija u Plaškom u posljednjim desetljećima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *