Tomislav Lipošćak

Čak 5 novih vatrogasnih vozila – iz sredstava OKFŠ-a!

Danas je obavljena primopredaja novih vatrogasnih vozila u prostoru Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Slunju . U nazočnosti župana Karlovačke županije Damira Jelića, predstavnika Vatrogasne zajednice Karlovačke županije, na čelu s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Goranom Frankovićem i predstavnikom Grada Slunja, vozila su predana JVP Ogulin, DVD-ima Slunj, Belajske Poljice, Hrnetić-Novaki i Vojnić. Radi se o 5 pick up vozila marke Mitsubishi L200, ukupne vrijednosti oko 1,2 milijuna kn, nabavljenih sredstvima Ministarstva poljoprivrede kroz projekt općekorisnih funkcija šuma (OKFŠ). Vatrogasne postrojbe i VZKŽ su u vozila dodatno uložile 202 tisuće kuna za njihovo opremanje.

U Hrvatskom saboru nastojim redovito ukazivati na ulogu općekorisnih funkcija šuma (OKFŠ) i naknadu koja se koristi namjenski te njezinu ulogu. Upravo zato i vesele ovakvi projekti koji dokazuju opravdanost naknade za OKFŠ.

Nužno je da što prije shvatimo kako „kubik“ drveta nije jedini proizvod šuma. Brojne su druge vrijednosti i funkcije koje nažalost često ne primjećujemo. Naknada za OKFŠ nipošto se ne treba smatrati parafiskalnim nametom nego zalogom za budućnost. Kako šuma, tako i nas samih…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *