Tomislav Lipošćak

Natjecanje šumskih radnika sjekača UŠP Ogulin

Nakon dugo vremena UŠP Ogulin organizirala je izlučno natjecanje šumskih radnika sjekača. Natjecanje je održano u prekrasnom ambijentu našeg rasadnika u Oštarijama. Ekipe šumarija naše uprave natjecale su se u pet disciplina: okretanje vodilice, kombinirani prerez, točni prerez na podlozi, podsijecanje stabla (zasjek) i definitivni prerez stabla te kresanje grana.

Najbolji će predstavljati našu upravu na državnom natjecanju. Ove godine to su: 1. Branko Dujmić, 2. Jure Kraina, 3. Petar Grdić i 4. Roman Ereiz.
Ekipno je najuspješnija bila ekipa Šumarije Ogulin.

Čestitke našoj upravi i voditelju Dragi Rudančiću na organizaciji te ekipi koja će nas predstavljati u Lipovljanima!


U slobodnom dijelu programa održano je natjecanje u kuhanju gulaša u kojem je titulu najuspješnije osvojila Šumarija Josipdol. Također, vozači kamiona mogli su se natjecati u preciznosti rada dizalicom. Tu je titulu najpreciznijeg osvojio Dejan Radošević.
Sve pohvale na organizaciji i vidimo se i iduće godine!

Krajem kolovoza, u Lipovljanima će se održati 12. državno natjecanje šumarskih radnika sjekača. Lipovljanske šume, toliko opjevane u Kozarčevim knjigama, tako će ponovno doći u fokus javnosti, a njihove će čari posjetitelji moći osjetiti od 23. do 25. kolovoza u velikom broju manifestacija koje će se održati u organizaciji općine Lipovljani i Hrvatskih šuma.

Natjecanje koje će se održati u sklopu manifestacije Lipovljanski susreti predstavlja kvalifikacije za slijedeće Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Beogradu, Srbija, iduće godine. Prilika je to za ponajbolje sjekače iz svih podružnica Hrvatskih šuma da pokažu svoj talent i vještine te izbore odlazak na svjetsko prvenstvo. Sjekači će se natjecati u 5 tradicionalnih disciplina: okretanje vodilice, kombinirani prerez, točni prerez na podlozi, podsijecanje stabla (zasjek) i definitivni prerez stabla, te kresanje grana, a bodovanje će biti pod budnim okom ocjenjivačkog i disciplinskog suda. Sjekačko natjecanje na programu će biti u subotu 24. kolovoza nakon što se dan prije izvuku brojevi za startne pozicije.

Fotografije: Mladen Mrakovčić i Tomislav Lipošćak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *