Tomislav Lipošćak

U Ogulinu HDZ uvjerljivi pobjednik s 35% osvojenih glasova!

Jučerašnji izbori za Europski parlament u Ogulinu su donesli pobjedu HDZ-u s uvjerljivih 35 posto osvojenih glasova! Izlaznost je iznosila 28,16 posto, što ne odudara previše od izlaznosti na razini države koja je iznosila 29,86 posto. Iza HDZ-a slijede SDP s 25,52 posto, SDSS s 6,74 posto i Hrvatski suverenisti s 6,71 posto. Ostale liste nisu prešle prag od 5 posto.

I na nacionalnoj razini HDZ je pobjednik izbora za Europski parlament. Prema zadnjim podacima koje je objavilo Državno izborno povjerenstvo, naša je stranka osvojila 4 mandata i najveći broj glasova, odnosno 22,72 posto. Slijede SDP (4) s 18,71 posto, Hrvatski suverenisti s 8,52 posto (1), Mislav Kolakušić sa 7,89 (1), Živi zid s 5,66 (1) i Amsterdamska koalicija s 5,19 posto (1).

HDZ je u Karlovačkoj županiji osvojio 31,13 posto, SDP 17,68, Hrast odnosno suverenisti 8,99, Živi zid 6,69, Mislav Kolakušić 5,97 posto, a izborni prag prelazi i SDSS s 5,07 posto.

Od ukupno 22 biračka mjesta na području Grada Ogulina, HDZ ima ustrojenih 12 temeljnih ogranaka koji se uglavnom teritorijalno i preklapaju s biračkim mjestima. Na 11 biračkih mjesta ostvarili smo najveći broj glasova – uz još jedno gdje dijelimo jednak broj glasova sa SDSS-om.

Još jednom želim se zahvaliti svim članovima HDZ-a Grada Ogulina, prijateljima i simpatizerima koji su nam i na ovim izborima ukazali povjerenje. Velike zahvale i našoj mladeži koja je također odradila velik dio posla, kao i zajednica žena. Čestitam i našim kandidatima, ali i svim drugim koji su dobili povjerenje hrvatskih građana i koji će zasigurno zastupati hrvatske interese u Europskom parlamentu. Zastupnici HDZ-a u Europskom parlamentu zalagati će se za hrvatske i europske vrijednosti, kao što su to činili i do sada.

Da se kojim slučajem gledaju samo rezultati na području Grada Ogulina, HDZ bi ostvario 6 mandata, SDP 4, SDSS 1 i Suverenisti 1!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *