Tomislav Lipošćak

Dan Osnovne škole“ Ivane Brlić – Mažuranić“

U utorak smo proslavili Dan Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić i 145. obljetnicu rođenja „hrvatskog Andersena“. Ravnateljici Anđelki Salopek, svim djelatnicima i učenicima škole čestitam njihov dan!

Naša Ogulinka Ivana Brlić – Mažuranić smatra se jednom od najznačajnijih spisateljica za djecu u čijim djelima uživaju sve generacije, a ne samo djeca. Za Nobelovu nagradu bila je dva puta nominirana, a mnogima je do danas ostala “Kraljica hrvatske priče”.

Osnovna škola Ivane Brlić – Mažuranić postiže brojne uspjehe na svim poljima. Dokaz su tome i brojne zahvalnice i diplome koje je ravnateljica podijelila učenicima i djelatnicima koji su postigli uspjehe na županijskim i državnim natjecanjima iz gotovo svih predmeta i aktivnosti. Svečanost je zaključena dramsko – scenskom igrom „U vilinskim dvorima“ koji su ovom prigodom za uzvanike upriličili učenici škole.

“Najjači upliv na moju osjetljivu dječju dušu vršila je okolina. Prvi svjesni osjećaj koji je u roditeljskoj kući u meni nastao, bila je ljubav za hrvatsku domovinu… ” I.B.M.

Fotografije: Foto Video Miro

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *