Tomislav Lipošćak

Održana 2. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina – Domitrović izjednačio Tuđmana s Titom i Pavelićem!

Iza nas je druga sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina. Na Aktualnom satu osvrnuo sam se na skidanje križeva i slika pokojnog predsjednika Tuđmana na pojedinim izbornim mjestima, ali i na ugovor Grada Ogulina i OgPortala te sponzoriranje objava pored službenih gradskih stranica i Radio Ogulina.

Tražio sam mišljenje i komentar gradonačelnika, koji je ujedno i predsjednik ogulinskog SDP-a, na događaje tijekom posljednjih izbora kada su predstavnici Socijaldemokratske partije tražili skidanje križeva i slika prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Riječ je o biralištima u Desmericama i na Svetom Petru. Slike su bile bez ikakvih stranačkih obilježja ili bilo čega čime bi se mogle staviti u kontekst izbora.

Njegov stav da križu i slici dr. Franje Tuđmana nije mjesto na biralištu ne želim preispitivati, ali žalosti činjenica da gospodin Domitrović u isti kontekst stavlja dr. Franju Tuđmana, druga Tita i Antu Pavelića. Također, elementarno poznavanje povijesti također dolazi u pitanje kada ih sve naziva hrvatskim predsjednicima.  Nedopustivo je i sramotno ponašanje predstavnika SDP-a koji su prijetili da će idući put slika pokojnog predsjednika završiti u rijeci Dobri. Franjo Tuđman bio je prvi predsjednik samostalne Republike Hrvatske i uz hrvatske branitelje odigrao je najznačajniju ulogu u višestoljetnoj borbi za samostalnost. Dok zemlje diljem svijeta održavaju spomen na svoje prve predsjednike, mi smo doživjeli da se suptilno pokušava izjednačiti prvi hrvatski predsjednik s diktatorima iz ne tako davne povijesti.

Također, zanimalo me iz kojeg se razloga i u kojem iznosu iz gradskog proračuna izvršavalo plaćanje prema OgPortalu u 2018. godini, tko je tu odluku donesao i po kojem kriteriju. Sama djelatnost portala trebala bi biti takva da se vijesti ne bi trebale sponzorirati, osobito ne pored službene gradske stranice i Radio Ogulina. Jednako tako, niti jedna takva objava nije imala oznaku da je sponzorirana te nemamo uvid u kriterije i razloge takvih objava.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *